Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018

Gösterim: 3176

Üniversitemizde ‘’BTK SUMMİT 18’’ Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu tarafından 17-18 Nisan tarihlerinde ‘’BTK SUMMIT 18’’ etkinliği düzenlendi.
Dijital medya ve kişisel gelişim alanında uzman isimlerin katıldığı ve iki gün boyunca devam eden etkinliğin ilk gününün ilk oturumu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyet Üyesi Serdar Türkaydın ile başladı. “Sağlıkta Gelecek-Sağlıklı Gelecek” konulu söyleşisi için konuşmasına başlayan Türkaydın, ‘’1996 yılında babasının isteği doğrultusunda Hacettepe Üniversitesi Eczacılık bölümüne başladığını, 2000 yılında mezun olduktan sonra, 2003 yılında ilk eczanesini açtığını söyledi. Türkiye’de eczane enflasyonu ve Eczacılık Fakültesi enflasyonu var. Her mezun hemen eczane açmak istiyor. 2023 yılında 8 bin işsiz eczacılık mezunu olacak, şu an 3500 kişiye bir eczane düşecek şekilde mevzuat düzenlenmiş durumda.” dedi.
Sözlerine devam eden Türkaydın, Bursa’da bulunan tarihi Yıldırım Darüşşifası’nda geçmişte üç farklı uzmanlık alanı bulunurken, devletin şu an ‘’Klinik ve Filofarmasi’’ olmak üzere iki farklı uzmanlık grubunu yeni oluşturduğunu ve 23 kontenjan ayırdıklarını da söyledi. Türkaydın, dünyaca ünlü dizi Black Mirror’ dan, yapay zekadan, üç boyutlu yazıcılardan bahsettikten sonra konuşmasını sonlandırdı. Program sonunda Üniversitemiz Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanı Mehmet Karatepe tarafından kendisine teşekkür plaketi takdim edildi.
Öğleden sonraki oturumun ilk konuşmacısı Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu olan Şeniz, Türkiye’nin ilk gençlik sivil toplum kuruluşu olan ÜMB’yi kurmuştur. Hali hazırda İstanbul merkezli Dijital Reklam Ajansı, Ajans UMB’nin başkanlığını yapmaktadır. Borsanın gayri menkule göre daha avantajlı olduğunu söyleyen Şeniz, dijital medya ile ilgili konularda verdiği bilgilerle konuşmasını sonlandırdı. Program sonunda konuşmacıya, Bilim ve Teknoloji Topluluğu Başkanı Enes Öztürk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
İkinci konuşmacı ise Eczacıbaşı Finans Sorumlusu Zeynep İntercan oldu. Konuşmalarına başlayan İntercan, ‘’Eczacıbaşı’ya girmeyi çok istiyordum ancak çevrem tarafından yapılan olumsuz manipülasyonlar beni kötü yönde etkiledi. Tüm olumsuzluklara rağmen inatçı ruhumla mücadele ederek, staj başvurusu yaptım. Unutmayın ki beyin olumsuzluklardan etkilenen bir organdır.’’ dedi.
Sözlerine devam eden İntercan, ‘’İlk görevim kütüphaneydi. Alanım dışı olmasına rağmen işime sahip çıktım ve zirveye en yakın yolun çözümünün bu olduğunu gördüm. Ödülümü ise Genel Müdür ile karşılaştığımda, o meşhur Zeynep sen misin dediğinde, vermiş olduğum emeklerimin karşılığını bir nebze almış oldum.’’ dedi.
Kişisel yeteneklerimizin en üst sınırına kadar kendimizi geliştirmeyi hem hakkımız hem de görevimiz olarak görmeliyiz diyen İntercan, bunun bizim değerlerimizi gösterdiğini ifade etti. İntercan, “Hayallerimiz hayata tutunabileceğimiz tek güvencemiz olabilir, benim hayallerim güç ve zor olmasına rağmen vazgeçmedim. Mevkilerinizden daha çok iş ahlakını misyonunuz haline getirmelisiniz. Gerekli ve önemli stratejik kararlar için hatta hayalleriniz için bile liderlik yönünüzü güçlendirmelisiniz. Sorumluluk almaktan kaçınmamalısınız. Hiçbir başarı, azim, hırs, inanç kararlı bir planlama yapmadan gelemez. İş hayatınızda da iletişiminizi eksik etmeyin. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın, sadece kendinizi arayın. Kahramanlar normal insanlardır, sadece içindeki cevheri keşfeden kişilerdir.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Program sonunda konuşmacıya, Bilim ve Teknoloji Topluluğu Başkanı Enes Öztürk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
‘’BTK SUMMIT 18’’ etkinliği ikinci gününün sabah oturumu, USMED Ege Başkanı Alaattin Çağıl ile başladı. Sözlerine USMED’ten bahsederek başlayan Çağıl, ‘’USMED dünyada ilk sosyal medya sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşımaktadır ve 5.yılını tamamlamıştır.’’ dedi. Sözlerine devam eden Çağıl, ‘’Algı yönetimi 60-70 yıl önce ortaya çıkarılan bir reklam modelidir. Ülkemizde ve birçok ülkede algı yönetiminin olumlu ve olumsuz sonuçlarını gördük. İyi, kötü ve çirkin filminde sigaraya yönelik yapılan olumsuz algı yönetiminden bahsedebiliriz. Cape Town örneğinde ise turizmin iyi yönde geliştiği söylendi, spam ve sahte hesaplarla da reklam yaparak algı operasyonu başlatıldı. Yapılan algı operasyonu sonucu turizmde olumlu sonuçlar alınmıştır.’’ dedi.
Sosyal medya kullanırken alınabilicek güvenlik önlemleri hakkında bilgi veren Çağıl, ‘’Gelen mail ve smsleri güvenliğimiz için öncelikle teyit edip ona göre davranmalıyız ve gelen linklere hemen tıklamamalıyız. Özellikle twitter ve instagramda çok hesap çalınıyor. Bunların sebebi kullanılan uygulamalardır. Kullandığımız uygulamaları indirdiğimizde bizden onay istiyor ve bizde onay verdiğimiz için birçok kişisel verilerimiz ulaşıma açık hale geliyor. Daha sonrasında ise uygulamalara izin verdiğimiz için hukuki anlamda da savunmasız konuma düşüyoruz.’’ dedi.
Öğrencilerin sorularıyla eşlik ettiği program, USMED Ege Başkanı Alaattin Çağıl’a Topluluk Başkanı Enes Öztürk’ün plaket takdimiyle son buldu.
Öğleden sonraki ilk oturum, Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmasında Karatepe, ’’ Nisan ayı etkinliklerle dolu geçiyor. Programları sizler için yapıyoruz. Dersleriniz ne kadar önemliyse programa gelen konuklarımızın söyledikleri de o kadar önemlidir. Düzenlenen programları ihmal etmeyin buralardan aldığınız bilgiler belki de hayatlarınızı değiştirecek.’’ dedi.
Yazar Oğuzhan Toracı moderatörlüğünde gerçekleşen ‘’İş Dünyası Üniversitelerde’’ panelinin konuşmacıları D-Cat Teknologies Genel Müdürü Ufuk Kab ve Ekonomist, Bloomberg Ht Program Yapımcısı Sami Altınkaya oldu. Panel, moderatörün sözü Sami Altınkaya’ya bırakmasıyla başladı. Altınkaya, ‘’Üniversite birinci sınıfta iş hayatına atıldım. Üniversitede Sosyal Bilimleri tercih ettim ama ilk sene Diplomat olamayacağımı anlayınca, Diplomasi Yazarı olmaya karar verdim. Öğrenmenin en iyi yöntemi iyi gözlem yapmaktır diye düşündüm ve üniversite okurken birçok kanalda staj yaptım. Üniversiteden mezun olduğumda haberci olmuştum. Herşey emek, çaba ve sabırla sonuç alabilir. Kimsenin düşünmediğini düşünmek ve bunları gerçekleştirmek çok önemlidir.’’ dedi ve sözü D-Cat Teknologies Genel Müdürü Ufuk Kab’a bıraktı. Kab, ‘’ Ailemin isteği doğrultusunda Endüstri Mühendisliği okumaya başladım ve kısa süre içerisinde okumak istediğim bölümün bu olmadığını anlayınca aynı üniversitenin İktisat bölümüne geçiş yaptım. İktisat bölümünü severek okudum ve birincilikle mezun oldum. Üniversite okurken birçok işte çalıştım ve büyük tecrübeler edindim. Mezun olduktan sonra büyük bir yazılım şirketinde işe alındım ve uzun yıllar aynı şirkette farklı departmanlarda çalıştım. Yeni nesil çok sık iş değiştiriyor, sabır göstermiyor. İşverenler CV incelerken ilk olarak kısa sürede iş değiştirenleri elerler.’’ dedi.
Öğrencilerin sorularıyla ilgi gösterdiği panel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz tarafından panelistlere plaket takdim edilmesiyle son buldu
Öğleden sonraki ikinci oturumun konukları Sinema Terspektif Genel Müdürü Onur Kutlu ve Oyuncu Semra Güzel oldu. Küçük yaşta reklamlarda küçük roller aldığını belirten Güzel, asıl mesleğinin kalıcı makyaj uzmanlığı olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Güzel, ‘’Hiçbir zaman istediğim noktaya gelemedim. Nebahat Çehre’yi kendime idol olarak görüyorum. Onun kadar iyi, enerjik ve mütevazı olmaya çalışıyorum.” dedi. Oyunculuğunun nasıl geliştiğinden ve zorluklarından bahseden Güzel, “Zamanla daha fazla gözlem yapmayı ve oynadığım karakterlerle bütünleşip oynamayı öğrendim. Sektörün ve mesleğin zorlukları var ama oyuncu karakterini dik tutarsa zorlukları aşacaktır.” dedi. Onur Kutlu, ‘’Üniversite ziyaretlerinde büyük heyecan duyuyorum. Zirve hep yukarıdadır arkadaşlar.’’ diyerek sohbete eşlik etti.
Program soru cevap kısmının ardından Topluluk Başkanı Enes Öztürk’ün Sinema Terspektif Genel Müdürü Onur Kutlu ve Oyuncu Semra Güzel’e plaket takdim etmesiyle sona erdi.