Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018

Gösterim: 2078

‘’6. Kariyer Günleri’’ Etkinliğimiz İkinci Gününde de Büyük İlgi Gördü

6. Kariyer Günleri etkinliği ikinci gününde Endüstri 4.0 Paneli ile başladı. Günün ilk oturumunda Ermaksan Yönetim Kurulu Başdanışmanı Dr. Halefşan Sümen moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları STM Büyük Veri Projeleri Grup Lideri Mehmet Ulaş Çakır ve Nurol makina Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Melih Şahin oldu.

Panelin moderatörlüğünü yürüten Sümen üniversitemiz ile İşletme ve Ekonomi Topluluğu’na teşekkür ederek sözlerine başladı. Sümen, “Mükemmelden daha değerli olan sürdürülebilir olandır” sözüyle Kariyer Günlerinin 6 yıldır devam ediyor olmasından dolayı tebriklerini belirtti. Programın akışından kısaca bahsettikten sonra sözü Melih Şahin’e bıraktı.

Şahin, Nurol Makina ürünlerini tanıtan bir video ile sunumuna başladı.  Devamında Nurol Makina’nın faaliyet alanlarından ve ürünlerinden bahseden Şahin endüstri 4.0 uygulamalarının temelindeki arttırılmış gerçeklik, büyük veri, otonom/robotik sistemler, sistem entegrasyonunun önemine değindi.  Son olarak stajyer ve eleman alımlarında aradıkları özellikler ile başvuru adreslerini belirttikten sonra soruları yanıtladı ve sözü Mehmet Ulaş Çakır’a bıraktı.

Mehmet Ulaş Çakır öğrencilerle bu tür etkinliklerde bir araya gelmekten duyduğu heyecanı dile getirerek konuşmasına başladı. Savunma Teknolojileri Mühendisliği’ni tanıtan sunumunda kuruluşundan, sermaye yapısından, kalite yönetim sistemlerinden, faaliyet alanlarından, büyük verinin özelliklerinden, veri bilimi mühendisliği ile büyük verinin faaliyet alanlarından bahsetti. Gelişen teknoloji ile endüstriyel ve sivil alanda siber güvenlikten bahsederek konuşmasını tamamladı.

Dr. Halefşan Sümen, öğrencilere “Hangi meslek ile ilgileniyorsanız ilgilenin enformasyon teknolojilerinin dışında kalmayın.” tavsiyesinde bulundu. Mehmet Ulaş Çakır ise yeni mezunların işe alımında yeni teknolojilere aşina olma, kendini geliştirme ve temel istatistik bilgisini kriter olarak aradıklarını söyledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, soru cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in konuklara plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Etkinliğin ikinci oturumunun ilk konuşmacısı CNN Türk Program Müdürü Ozan Onat oldu. Onat, “Teknolojiyi yönetenler geleceği yönetir.” sözü ile teknolojinin gelecekte daha da önem kazanacağına vurgu yaptı. Arttırılmış gerçeklik geliştirildikten sonra hayatımıza katacaklarına değindi.Smart firmasının gelecekteki araçlarıyla ilgili videosunu göstererek sürücüsüz araçlara duyulan gereksinimden bahsetti. Sürücüsüz araçların trafik yoğunluğunu önleme, kazaları azaltma, otopark sorununu ortadan kaldırma ve verimlilik gibi faydalar sağlayacağını dile getirdi. Son olarak yapay zekâya değinen Onat, yapay zeka ile ortak çalışma sonucu insanlığın çok iyi yerlere geleceğini aktardı.

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe’nin plaket takdimi ile devam eden programın ikinci oturumda Onat sözü P&G Ortak Yetenek Yöneticisi Gizem Serter’e bıraktı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan 3 gün sonra işe başlayan konuşmacımız, hızlı tüketimde ve özel sektörde P&G’nin konumundan bahsetti. 55000’in üzerinde patente sahip P&G’de Endüstri 4.0 doğrultusunda robotlar ve 3D yazıcılar da kullanılıyor. Serter,  “ Ne istediğinizi bulun. Kariyeri belirlemenin en önemli noktası staj yapmaktır, önünüze çıkan fırsatlarını değerlendirmeye çalışın. Yeni deneyimlere açık olun, esnek olmak, deneyimin ve yeniliğin öncüsü olmak önemlidir. Sabırlı olun, hata yaptığınızda geriye dönüp bakın ve tekrar harekete geçin.’’ tavsiyelerinde bulundu.

Mauri Maya San. A.Ş Müdürü Güzin Taşkın tarafından P&G Ortak Yetenek Yöneticisi Gizem Serter’e plaket takdimi yapıldıktan sonra günün son konuşmacısı Yönetim ve Gelişim Danışmanı Emre Mutluay büyük firmalara yaptığı liderlik becerilerini geliştirme, satış teknikleri, performans yönetimi gibi konularda tecrübe ve tavsiyelerini aktarmak üzere sahne aldı.

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu olan Mutluay, ‘’Yeni dünya, yeni bir ben talep etmez mi?’’ konulu konuşmasında ‘’Hayat tecrübelerden ibaret, yapmak istediklerinizle yaptıklarınız arasında ciddi farklar oluyor. Şunu öğrendim ki hayatı belirleyen şeyler seçimler ve kararlardır, ayrıca hayal kırıklıkları bizi bileyen şeylerdir. Bu hayatta değişmeyen üç şey var bunlar geçmiş, bugün ve çevremizdir. Değiştirebileceğimiz tek ve en önemli nokta ise kendimizdir.” dedi.

Konuşmacımız sohbetinde the Beatles grubundan John Lennan’ ın “ Hayat biz plan yaparken başımızdan geçenlerdir.” sözüne yer verdi. Ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığına değinen Mutluay, dünyanın servetinin %50’ sini kazanan yaklaşık 50 işadamının yılda 60 kitap okuduğunu söyledi. Zaman sermayesinin iyi, etkili ve dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini tavsiye etti. Mutluay, “Hayat başarısında, duruş önemlidir. Global olmadan yerel olunmaz. Kendi gelişiminizle uğraşın. Hırs ve hayal kurmak doğuştan gelen bir yetenektir. Eğer idealleriniz varsa vizyon sahibi insanlarsınız demektir.’’ diyerek devam etti.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz tarafından plaket takdimi ardından program sona erdi.